zaterdag 30 oktober 2021

Ons schooltje wordt verbouwd

In de regio van Nkuringo zijn er vaak kleine aardbevingen.  En door het bergachtig gebied wordt er ook veel gebouwd op hellingen, zonder degelijke funderingen.  Gevolg ... er komen kraken en barsten in de huizen, zo ook ons klaslokaal.


De vrouwen voelen zich niet meer veilig in de klas.  Alle begrip hiervoor.  Dus ... tijd om te verbouwen.

Daar noch ikzelf noch Kato lang in Nkuringo kunnen blijven, vragen we aan Kenneth, die ook voor Chris (Singing Gorilla's) werkt, om deze verbouwingen voor ons uit te voeren.  Samen met de huisbaas maken we een offerte op, en zo vertrek ik in september 2021 met een gerust hart, wetende dat Kenneth dit de komende maanden in orde zal brengen.  Ik moet maar één iets doen 😏 en dat is voor de centjes zorgen.  Tja, dat zijn we al gewoon hier.

De verbouwingen zijn gestart en verlopen redelijk (op z'n afrikaans) vlot.

  





Dit ziet er op zich niet slecht uit.  Bij bezoek van Kato blijkt de afwerking nog niet helemaal in orde. 


Het goeie nieuws is, dat ik in januari 2022 terug ga naar Nkuringo, en deze keer in het gezelschap van 3 creatieve en handige dames, namelijk Roos Courtens, Leen D'Hoore en Sara Voet. Kenneth zal voor de grondlaag zorgen, en dan mogen wij met verf en borstel voor de creatieve en mooie afwerking zorgen.  Alsook zullen we dan het nodige van meubilair en lesmateriaal voorzien.  Dit wordt een leuke uitdaging voor ons.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten