woensdag 31 januari 2018

Leeuwen



Morning-game-drive, dat wil zeggen om 6u opstaan.  Voor mij voelt dit als 4u.  Pffft, ik heb koffie nodig om wakker te worden.  Gelukkig Kato ook.  Na de koffiebreak vertrekken we, Ufl en Theresa gaan mee met ons.  ‘What do you want to see’, vraagt de gids Daniël. 'The Lion of course'.

We rijden wat rond en dan beginnen we overal olifanten zien.  Sommige zijn nogal zenuwachtig.  Blijkbaar zou dit te maken hebben met de onlusten in Sudan.  Bepaalde momenten zien we olifanten lopen, met hun oren flapperen en lawaai maken.

Een tijdje later hebben we geluk, Daniel en Kato zien in de verte een leeuw.  We moeten wel nog een toertje doen voordat we er dicht bij zijn, maar leeuwen zijn gelukkig luie dieren, en tegen dat we dichterbij zijn, zien we dat er twee leeuwen liggen, een jong koppel, mooi, héél mooi!

Nu, in het droog seizoen is het moeilijker om de leeuwen te vinden, want hun kleur is bijna hetzelfde als het droge gras.  In het regenseizoen, als het gras groen en nat is, dan zie je ze liggen op de rotsen of op de termietenheuvels, want een 'kat' houdt niet van nat gras.



Nieuwe dieren dat ik hier nu al gezien heb, zijn de jackal en hyrecx. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten