dinsdag 4 september 2018

Examen in Primary One


We kunnen vandaag ons klaslokaal niet gebruiken, want in het huisje ernaast hebben ze een dode gevonden.  Er hing blijkbaar al een paar dagen een rare geur.  Toen ze deze morgen aanklopten, werd er niet opengedaan.  Uiteindelijk hebben ze de deur dan maar open gebroken en vonden ze de bewonder dood in z’n bed.  Het dode lichaam moet daar al een dag of 4 gelegen hebben, want er zaten al maden in het lichaam.  

De politie werd er bijgehaald, want zij moesten de familie van de overleden man opsporen en contacteren.  In de late namiddag kwamen er enkele familieleden toe, wer het lichaam in een doek gedraaid, op een open truck gelegd, en naar huis gebracht, in Kabale, waar hij morgen begraven zal  worden.  

Hoe deze man gestorven is?  Dat weet niemand en zal niemand ooit weten.

Vandaag krijgen de vrouwen van Primary One een klein examen van mij.  Maar doordat we verhuisd zijn van locatie, omwille van de dode man, komen sommigen later en sommigen weten niet waar we naartoe zijn. Uiteindelijk zijn er maar 14 vrouwen.  
“Aiiee”, is hun antwoord, als ik de examenblaadjes uitdeel, maar ze doen het  goed.  Ze hebben wat uitleg en assistentie nodig, maar uiteindelijk slagen ze er in om alle vragen redelijk goed te beantwoorden.  Het gaat traag, heel traag, maar ze hebben toch al wat bijgeleerd.  Ik ben tevreden.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten