zaterdag 19 augustus 2017

Huwelijk Timothy en Florence



Voor de derde keer mag ik naar een trouwfeest, en het zal weer volledig anders zijn, want nu is het echt in het dorp. En als je in een dorp trouwt, dan feest héél het dorp mee!

Om 11u is de trouw in de kerk van Timothy (alias Chegar) en Florence.  Zo stond het toch op de uitnodiging.  Rond 10u zijn Blossom en ik klaar.  Nestor komt ons zeggen dat de viering maar om 12u zal beginnen.  Oké.  Dan nog maar een beetje wachten, dat zijn we hier al gewoon.



Ondertussen komt Charity zeggen dat ze ‘niet’ mee gaat.  Geen idee waarom.  En een tijdje later komen Demas en Thadius (van het HealthCenter) langs met de vraag of ze een lift kunnen krijgen.  Natuurlijk kan dit.  En Kato en ik vermoeden ook dat ze graag in Blossom haar gezelschap zijn.  Blossom zit achteraan in de auto met aan elke zijde een escorte, hahaha, een mooie foto.



Deze jonge mannen hebben wel hun mooiste kleren aangedaan.  Het gebroken-wit kostuum van Thadius lijkt ons wel een beetje te klein.  




Als we in aan de kerk toekomen, neemt Gervase ons mee naar het huis van Chegar om daar te lunchen.  Blossom voelt zich niet op haar gemak.  Ze voelt zich daar niet op haar plaats.  Ik vertel haar dat ze dit wat tijd moet geven.  Ik vond dit in het begin dat ik hier was ook vreemd, maar nu ben ik dit al goed gewoon.  Het is voor deze mensen altijd een eer om een muzungu op bezoek te hebben.  Wij doen hen er uiteindelijk een plezier mee om hun uitnodiging te aanvaarden.

Na de lunch gaan we naar de kerk voor de viering en zien we 'eindelijk' de bruid en bruidegom.  Chegar is knap, zwarte broek en zwart hemd, en een witte vest, en rode das en rode accenten.  Ook de bruid is knap.  Ze zien er blij en gelukkig uit.  



Na de viering is iedereen uitgenodigd voor een maaltijd.  Gelukkig hebben wij al gegeten en moeten we niet meer aanschuiven, want heel het dorp staat aan te schuiven, of beter gezegd staat te ‘duwen en te drummen’.   Wij genieten van het showspel.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten