zaterdag 31 december 2016

De handgemaakte tasjes van Mbabazi zijn een succes



Vandaag eerst Engelse les.  En vandaag moeten ze hun vorige lessen kennen, “introduction” en “counting untill 20”, uit het hoofd.  Pas dan mogen ze de les verlaten. Maar dan krijgen ze wel een handgemaakt tasje van Roos Mbabazi en haar vriendinnen.  Ik weet, de tasjes zijn oorspronkelijk gemaakt voor de kinderen, maar ook deze vrouwen zijn schoolgaand. Plus, ze zijn gemotiveerd, dus ze verdienen wel een tasje zodat ze hun schriftje en potlood/stylo toch ergens in kunnen insteken. Want neen … zij hebben geen 5 handtassen of zelfs meer, zoals wij, soms zelfs geen simpel draagtasje.  Dit natuurlijk met de goedkeuring van Roos Mbabazi.

Vandaag is er een grote opkomst, vier nieuwe leerlingen. We zullen de groep moeten opsplitsen, want er is een niveauverschil.  Sommigen lukt het om te tellen tot 20, en ze kennen ook de “introduction”, maar anderen sukkelen enorm met het tellen.  

Een aantal van de vrouwen hebben dus een handgemaakt tasje gekregen, ooh, wat waren zij content zèg! En de anderen bleken ineens supergemotiveerd om tegen de volgende les ook te voldoen aan de eisen om een tasje te krijgen.  

Ik denk dat dit een mooi nieuwjaarsgeschenk is voor hen, plus de voldoening Engels te leren.  Op de terugweg van de school, kwamen we één van de lokale gidsen tegen, en de vrouwen begonnen hem te groeten in het Engels, deze man wist niet waar hij het had. Dat vonden de vrouwen natuurlijk super grappig.




Vandaag hele goeie assistentie van Kato in de engelse les.  Hij doet dit echt goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten