zaterdag 10 juni 2017

Giving-Away van Conso



Vandaag is de grote dag voor Conso,  de Giving-Away. 


Als we toekomen, krijgen we eerst een plaats aangewezen voor ‘speciale gasten’, maar een tijdje later komen ze ons halen en moeten we bij de familie van Conso zitten, zodoende krijgen we een mooie plaats achter de zetel van de eregast. Zo kunnen we alles mooi zien.


Conso in het lichtgeel.

Conso in het zalm-rose.

Geleidelijk aan komen nog meer gasten en familie toe, en na een uurtje (of zoiets) begint de ceremonie.  Als we ‘eindelijk’ Conso zien, zien we dat ze er blij uitziet.  En mooi gekleed, héél mooi gekleed.  Tijdens de hele ceremonie zal ze 4 keer van kleren veranderen, telkens even mooi.  Af en toe mogen Conso en Moses ook eens iets zeggen, of samen dansen.



Na de hele ceremonie is het tijd om te eten.  Het is aanschuiven aan het buffet, en er is ruim voldoende keuze; matoke, karo, zoete bataat, Irish potatoes, rijst, g-nuts-saus, ferenga, vlees (kip of rund), dodo, yams, … meer dan genoeg.  En ook drank, soda en bier, meer dan genoeg, maar helaas niet fris.  Nu ja, we zijn dat hier al een beetje gewoon, een lauw biertje.



Daarna wordt de bruidstaart aangesneden, maar eerst wordt er grote stukken uitgedeeld.  Ook Mbabazi krijgt een groot stuk.  Maar je moet die wel komen halen, en een ererondje doen.  Dit wil ze natuurlijk niet alleen doen, en wij nemen haar al dansend mee.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten