zondag 18 juni 2017

Studenten Geneeskunde uit België in Uganda

"It is a small world after all", gaat het liedje, maar dat kan je wel zeggen.

In Fort Portal ontmoeten we twee studenten geneeskunde, Simon en Arnoudt, die in het Virika-Hospital stage lopen.  Dit voor drie maanden, op de afdelingen gynecologie en pediatrie.  Simon, is de vriend, van een nichtje van Walter & Roos.  Zodoende spreken we met de jonge studenten af om bij te praten. 



In Entebbe ontmoeten we nog twee andere studenten geneeskunde, Sofie en Jef, die in het Kisubi-Hospital stage lopen.  Sofie is de dochter van Ann, die bij Serge in het koor Solied zingt.
Ook zij zijn hier voor gynecologie en pediatrie.  Uganda is blijkbaar de ideale plaats daarvoor om bij te leren.  En wij horen dan ook heel interessante verhalen van hun.  Zij leren hier veel bij, maar ook wij leren door hun verhalen veel bij. 




Sofie genietend van haar eerste Tilapia

Verhalen van botte scharen, mensen die te laat naar het ziekenhuis komen, waardoor er geen hoop op leven meer is, een vrouw die zich na 15 kinderen eindelijk laat steriliseren, veel te jonge mama's ...

Sommige verhalen zijn soms ontmoedigend, maar dat deze jonge mensen bereidt zijn om hier stage te doen, in deze omgeving te willen werken, dat vind ik dan weer heel hoopgevend.  Ik neem mijn hoedje af voor deze moedige jonge mensen.

Succes allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten