donderdag 15 juni 2017

Katonga Wildlife Reserve



Peter raadde ons aan om naar het Katonga Wildlife Center te gaan.  In plaats van een safari-rit in de auto, mag je daar wandelen tussen de antilopen.  


Dit Wildlife Center (207 km² groot) ligt op de baan Fort Portal – Kampala. Vanuit Nkuruba rijden we 2u30 tot aan de afslag voor Katonga, en dan is het nog 1u30 rijden, over een heel slechte, maar dan ook echt een héél slecht baan. 

Bij de ‘gate’ moet ik het gastenboek invullen. Wij zijn de eerste bezoekers deze maand.  Oei oei, wat wil dat zeggen?  We slapen in een gebouw waar les gegeven worden.  Roos en ik krijgen de slaapkamer van de leerkrachten; twee bedden.  Kakuru en Kato slapen in de slaapkamer voor de leerlingen; een 10-tal stapelbedden.   




We wandelen tussen Waterbucks, Bushbucks, Impalla’s, we zien een Bleu Duiker, en we zien ook één zebra.  En natuurlijk veel vogels.  Het gezang van de vogels komt hier volledig tot z’n recht in zo’n mooie en rustige omgeving.



Bij ons logement is geen mogelijk om te eten, dus het enige wat we kunnen doen, is naar het dichtstbijzijnde dorpje rijden, voor lokaal eten.  Kato vindt al snel een hotelletje, waar wij NOOIT zouden logeren, maar waar we willen eten.  Rijst, matoke en g-nuts-saus.  Helemaal niet slecht, simpel, maar wel voedzaam.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten