woensdag 25 januari 2017

Debat voor de kinderen van Primary 7



Vandaag in P7 een debat met als thema ‘Preservation of Bwindi Forest or not’.  Spijtig genoeg zijn er een aantal leerlingen die niet zijn komen opdagen.  Schrik! 

Leraar Alex hoopte op een enthousiast debat, maar veel enthousiasme is er niet. Sommige van de kinderen komen naar voren met hun argumenten, maar het is niet echt argumenteren dat ze doen.  Ze proberen gewoon de punten te herhalen die ze geleerd hebben in de klas.  Als je dan tegen argumenteert, dan krijg je geen antwoord.
   
Bijvoorbeeld; een argument was dat er in Bwindi Forest dieren leven die de mensen op eten. Dus ik vraag, welke dieren. Het antwoord was: leeuwen.  En ik antwoord, er zijn geen leeuwen in Bwindi Forest.  De jongen kijkt mij vragend aan, weet verder niet wat te antwoorden en keert terug naar zijn plaats.



De enige leerling die volgens mij iets opgepikt heeft, is Godfrey, hij is de secretary en neemt nota’s.  Op het einde van het debat moet hij alle punten, argumenten herhalen die opgenoemd zijn, en hij doet dit goed. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten