vrijdag 20 januari 2017

Een lokaal gerecht, een lokale lekkernij

Gisteren kreeg ik van de papa van Enoth, een grote zak bonen.  Dankjewel Jackson!



Dit zijn geen groene boontjes zoals bij ons.  Neen, de boontjes moeten er nog uitgehaald worden.





Daarna wordt deze kleurrijke mengeling van bonen in water gelegd, zodat ze een beetje weken, en dan moet je ze nog eens pellen, om uiteindelijk kleine witte boontjes te verkrijgen.



Deze worden gekookt, en daarna fijn gemixt.  De bedoeling is een saus te maken, genaamd FERINDA.  Dus eerst ajuin en look stoven, daar verse tomaatjes bij, dit alles even laten stoven, en dan deze fijne witte bonenmengeling erbij, en dan verkrijg je een LEKKERE oranje saus.



Deze saus wordt gegeten samen met Matoke (een puree van groenen bananen) of Pocho (een brij van mais), en dit is eens iets anders dan de G-nut-saus (paarse saus). Maar het vraagt veel tijd, er is veel werk aan.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten